Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 12 серпня 2019, 13:00

У Львові відкрили стоматологію для домашніх тварин

У ЛКП "Лев" запрацював стоматологічний кабінет для домашніх собак й котів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У ЛКП "Лев" запрацював стоматологічний кабінет для домашніх улюбленців, де лікування тваринам проводять із анестезією.

"У роті собак і котів існує близько 300 різноманітних видів бактерій, які проникаючи в кров’яне русло, викликають серцеву, ниркову, печінкову недостатності, разом зі слиною і кормом бактерії викликають гастрит, розлади травлення та інші захворювання. Саме тому проблема ротової порожнини — це проблема усього організму", – наголосив ветлікар-стоматолог Василь Захарчук.

У стоматологічному кабінеті встановили таке обладнання: ультразвуковий скайлер з автоматичною подачею води для зняття твердих зубних відкладень, портативну стоматологічну установку з прямим наконечником, який використовується для ендодонтії та для дентальних хірургічних втручань, мікромотор з кутовим наконечником для зняття м’ягких зубних відкладень та полірування емалі, фотополімеризатор для накладання пломбувального матеріалу, рентгенапарат, а також стерильні хірургічні набори.

Нагадаємо, з 26 по 30 червня у Львові тривав перший у світі підрахунок безпритульних котів. У місті нарахували майже 6 тисяч вуличних котів.

Зазначимо, у лютому Львівська міськрада скасувала закупівлю із відлову безпритульних тварин за 2,6 млн грн через брак учасників. У закупівлі йшлося про проведення вакцинації від сказу 450 котам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.