Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вигульний майданчик

Понеділок, 12 серпня 2019, 15:07

На вигульних майданчиках Львова можуть з'явитися туалети і ванночки для миття собак

вигульний майданчик

Мінрегіон планує посилити вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство планує осучаснити та прописати більш чіткі вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак.

"Наприклад, прописати яких саме розмірів мають бути такі майданчики і від чого це має залежати. Щоб вони розташовувалися близько до внутрішньодворових територій або безпосередньо на них. Щоб там були обов’язково туалети для тварин, щоб ця територія відповідно огороджувалась і так далі. Тоді це буде цивілізовано" – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, сьогодні приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин спостерігаються у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там вони проектуються як у міському просторі, так і за містом.

На таких майданчиках також розміщується ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики та контейнер для пакетиків для туалету тварин. У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року Львівська міськрада ініціювала створення 75 майданчиків для вигулу собак, де є спеціальні станції прибирання за собаками.

А з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.