Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Доступні ліки

П'ятниця, 16 серпня 2019, 15:10

Українці зможуть безкоштовно отримати 78 лікарських засобів

Доступні ліки

В Україні можна безплатно отримати 78 препаратів за програмою "Доступні ліки".   

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 15 серпня 2019 року завершив формування Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації по урядовій програмі "Доступні ліки".

У новій редакції Реєстру кількість ліків, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно, збільшилась на 14 позицій, з 64 до 78. 

Національна служба здоров'я України вперше здійснювала формування Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Нова редакція Реєстру містить 254 лікарських засобів, що підлягають реімбурсації. З них за нозологіями: 195 - для лікування серцево-судинних захворювань, 45 - діабету ІІ типу, 14 - бронхіальної астми.

"Вперше всі процеси при формуванні Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації відбулися в електронному форматі. Це забезпечило чіткі й прозорі правила для всіх учасників, зробило процеси швидшими та зручнішими", – зазначив голова НСЗУ Олег Петренко.

До Реєстру лікарських засобів входять не тільки ліки вітчизняних фармацевтичних виробників, а й препарати з країн ЄС та Ізраїлю.

Нагадаємо, з 18 квітня ліки за програмою "Доступні ліки" можна отримати тільки за електронним рецептом. У 2018 році до програми "Доступні ліки" залучили 778 аптек Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.