Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

Четвер, 22 серпня 2019, 11:54

У квартирах в новобудовах Львова більше не проектуватимуть радіоточки

будівництво у Львові

Мінрегіон прибрав вимогу щодо проектування радіоточкок у кожній квартирі житлового будинку.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Ми прибрали ще одну застарілу вимогу у ДБН, яка існувала з радянських часів – обов’язково передбачати в кожній квартирі радіоточки – пристрої для підключення до радіомережі. За старим ДБН вони передбачалися у кожній кімнаті і на кухні. Звичайно, що зараз у нових будинках їх навряд чи використовують за призначенням, адже є інтернет. Тому це недоцільно і ще зайві кошти жителів на оплату комунальних послуг" – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, у нових нормах щодо проектування житлових будинків цю вимогу прибрали, натомість залишили проектування радіоточок на будинок, щоб у випадку надзвичайних ситуацій люди змогли оперативно дізнатися інформацію від конс’єржа або іншого чергового.

Норми вже опубліковані і набирають чинності з 1 грудня цього року.

Нагадаємо, раніше Мінрегіонбуд запропонував влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках, пляжах та інших рекреаційних зонах, облаштувати тут спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції, а також – влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.