Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінопалац ім. О. Довженка

П'ятниця, 6 вересня 2019, 18:04

Кінотеатри Львова зобов'язали облаштувати місця для людей з інвалідністю

кінопалац ім. О. Довженка

Мінрегіон постановив передбачити місця для людей з інвалідністю у театрах і кінотеатрах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

З 1 листопада вступають в дію нові будівельні норми щодо закладів культури, згідно з якими пеердбачається забезпечити доступ і вільне пересування осіб з інвалідністю у всіх приміщеннях цих закладів.

"Досі чимало закладів культури в Україні частково або повністю залишаються недоступними для людей з інвалідністю та іншого маломобільного населення. Відтепер ситуація має докорінно змінитися, адже з 1 листопада цього року будівництво та реконструкція цих будівель здійснюватиметься за новим ДБН "Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади" – наголосив Лев Парцхаладзе.

Згідно із новими нормами, у глядацьких залах театрів та кінотеатрів має бути 1-1,5% місць, призначених для людей з інвалідністю, але не менше двох місць. Такі місця слід передбачати в першому або останньому рядах партеру або ложі і розміщувати на плоскій ділянці підлоги.

Крім цього, з авансцени окрім двох східців-сходів необхідно передбачати пандус або вертикальний підйомник для осіб з інвалідністю, що ведуть до проходів у залі.

Нагадаємо, на початку серпня Мінрегіон запропонував вдвічі збільшити кількість жіночих туалетів у театрах і кінотеатрах, для того, щоб скоротити черги. Також з листопада проекційні кімнати в кінотеатрах робитимуть вдвічі менші.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.