Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

unn.com.ua

П'ятниця, 30 серпня 2019, 10:00

У новий уряд увійшли двоє вихідців з Львівщини (оновлено)

Верховна Рада

Верховна Рада обрала прем'єр-міністра та затвердила новий склад уряду.

Вчора Верховна Рада 9 скликання на засіданніпроголосувала за призначення прем’єр-міністром України заступника керівника офісу президента Олексія Гончарука, а також нових міністрів. Нові призначення підтримали 290 та 281 народний депутат відповідно.

У новому уряді працюватимуть 17 осіб, з яких Зоряна Скалецька та Володимир Бородянський є уродженцями Львова та Нового Роздолу, він складатиметься з 15 міністерств замість 19. Відтак, у новий уряд увійшли:

- міністр охорони здоров’я – Зоряна Скалецька (Черненко), уродженка Львова, голова правління Української медико-правової асоціації, член Всесвітньої асоціації медичного права, директор громадської організації Форум здоров'я.

- міністр культури, молоді та спорту – Володимир Бородянський, позаштатний радник президента, колишній директор холдингу StarLightMedia, колишній гендиректор телеканалу СТБ, уродженець Нового Роздолу на Львівщині.

- віце-прем’єр із питань євроінтеграції – Дмитро Кулеба, дипломат та фахівець з комунікацій, представник України при Раді Європи.

- віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації – Михайло Федоров, нині радник президента з цифровізації.

- міністр Кабінету міністрів – Дмитро Дубілет.

- міністр фінансів – Оксана Маркарова, яка й обіймала цю посаду донині.

- міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – Тимофій Милованов, почесний президент Київської школи Економіки (KSE).

- міністр інфраструктури – Владислав Криклій.

- міністр енергетики та захисту довкілля – Олексій Оржель, обраний нардепом від "Слуги народу", раніше працював у енергетичній сфері.

- міністр оборони – Андрій Загороднюк, раніше призначений позаштатним радником Володимира Зеленського та членом наглядової ради "Укроборонпрому".

- міністр внутрішніх справ – Арсен Аваков, який очолював МВС останні 5 років.

- міністр закордонних справ – Вадим Пристайко, який поки суміщає посади представника України при НАТО та заступника глави ОПУ.

- міністр освіти – Ганна Новосад.

- міністр юстиції – Денис Малюська, №25 у списку "Слуги народу".

- міністр розвитку громад і території – Альона Бабак.

- міністр соціальної політики – Юлія Соколовська.

- міністр ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб – Оксана Коляда.

Нагадаємо, раніше головою Верховної Ради обрали керівника партії Слуга народу Дмитра Разумкова. Також у Верховній Раді створили депутатську групу За майбутнє, яку очолили Тарас Батенко та Віктор Бондар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.