Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сергій Івах

Фб Сергія Іваха

Понеділок, 2 вересня 2019, 11:55

Івах виверне паркувальне збурення у Львові в безкоштовне русло

Сергій Івах

Депутат Львівської міськради Сергій Івах зареєстрував петицію щодо безкоштовного паркування львів'ян біля їхніх помешкань.    

29 серпня, на порталі е-петицій Сергій Івах зареєстрував петицію з вимогою зробити цілодобове безкоштовне паркування автомобілів біля помешкань їх власників.

За словами автора петиції у Львові є суспільний резонанс та збурення, які пов'язані з неналежно врегульованим питанням паркування автомобілів.

"Згідно з ухвалою міської ради від 27.01.2011 №120 та недавно затвердженою Концепцією розвитку громадського транспорту та паркування приватного транспорту, у м. Львові передбачається лише платне вуличне і позавуличне паркування (єдиний виняток зроблено для транспортних засобів осіб з інвалідністю та членів їхніх сімей, а також для спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов'язків)" – йдеться у тексті петиції.. 

Як зазначає Сергій Івах згідно з положенням цієї ухвали, пільгову плату за паркування встановили лише для мешканців 1-ї зони паркування у робочі дні з 8.00 год до 19.00 год (та звільнення їх від оплати у вихідні та святкові дні). 

"Тому закликаю шляхом підписання даної петиції спонукати Львівську міську раду розглянути питання про встановлення права цілодобового безоплатного паркування для власників транспортних засобів, які є власниками житла в м.Львові і використовують прилеглі до свого житла місця для паркування своїх транспортних засобів" – пише автор петиції.

Наразі петиція набрала 241 голос із 500 потрібних.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Зазначимо, Сергій Івах є депутатом Львівської міської ради 7-го скликання.  Крім цього він директор ППВКФ "Ортекс" з 2013 року (у декларації зазначив, що посада є неоплачуваною) та член громадської організації "Громада і справедливість", на виборах 2015 року пройшов у міську раду у складі Блоку Петра Порошенка.

З 26 лютого цього року Івах очолив Радехівську РДА, однак він продовжує бути депутатом Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.