Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кафе у Львові

Четвер, 5 вересня 2019, 17:25

У львівських кафешантанах зроблять спільні туалети

кафе у Львові

Мінрегіонбуд запропонував влаштовувати у невеликих кафе туалети без поділу на чоловічі та жіночі.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство розглядає пропозицію нових змін у ДБН – влаштовувати у невеликих кафе туалети без прив'язки до статі, поділу на чоловічі та жіночі.

"Це вихід у вирішенні такого питання для невеликих закладів, де не так багато посадкових місць. Сьогодні у чинних нормах дозволяється взагалі не робити туалети в кафе до 50 місць. Ми хочемо зробити їх обов'язковими для всіх закладів харчування. Адже це комфорт і зручність кожного" – наголосив Лев Парцхаладзе.

Згідно з результатами опитування, яке міністр провів на своїй сторінці у Facebook, понад 70% учасників підтримали цю ініціативу та наголосили, що у кафе обовязково мають передбачатися туалети.

Також він додав, що частина туалетних кімнат або всі, якщо їх декілька, обов'язково мають проектуватися доступними для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп й мають розміщуватися сповивальні столики для немовлят.

Додамо, Мінрегіонбуд пропонує встановлювати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту, а також вдвічі збільшити кількість жіночих туалетів у театрах і кінотеатрах, для того, щоб скоротити черги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.