Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ольга Цап

Фб Ольги Цап

Середа, 11 вересня 2019, 11:22

Перший Західний витратив більше 7 мільйонів гривень на зарплату своїм працівникам

Ольга Цап

Цьогоріч Львівська облрада профінансувала Перший Західний на 20 млн грн, з яких 7 млн грн склали витрати на заробітну плату працівникам.

Вчора, 10 вересня, під час сесії Львівської обласної ради депутати заслухали звіт генеральної директорки КП ЛОР "Телерадіокомпанія "Перший Західний" Ольги Цап за 2016-2019 роки та визнали її роботу задовільною.

За її словами, станом на сьогодні на телерадіокомпанії працює 106 людей.

"Саме заробітна плата на послуги із розповсюдження сигналу складають левову частку витрат телерадіокомпанії" – наголосила Ольга Цап.

Зокрема, у 2016 році з бюджету області на діяльність телеканалу виділили майже 8 млн грн, а зарплата працівників тоді склала майже 62% від цієї суми, що майже 5 млн грн. Вартість телекомунікаційних послуг сягала 2,3 млн грн.

У 2017 році депутати виділили 13 млн грн, з них на зарплату витратили майже 70% отриманих коштів, що становить майже 9 млн грн, а 19% або 2,5 млн грн пішло на послуги розповсюдження сигналу.

У 2018 році фінансування телерадіокомпанії склало більше 21 млн грн. Зарплата для працівників сягнула 52% або 11 млн грн, а забезпечення супутникового та цифрового мовлення телеканалу – 38% або 7,8 млн грн.

У 2019 році на діяльність каналу передбачили 20,7 млн грн. За перше півріччя працівникам телеканал виплатив 7 млн грн, а розповсюдження сигналу вартувало 2,5 млн грн.

Щодо прибутку, то "Перший Західний" заробив у першому півріччі цього року 3,2 млн грн, а у 2018 році – 4,1 млн грн.

Зазначимо, що телеканал "Перший Західний", відомий раніше як "Львів-ТБ" є комунальним закладом Львівської обласної ради і фінансується з бюджету Львівщини. Минулоріч каналу вдалося виграти частоту на радіо – радіостанція "Радіо Перше" звучить на частоті 88,2.

Крім цього, у січні цього року телеканал "Перший Західний" отримав дозвіл на тимчасове мовлення в Луганській області, а у квітні – на ефірне радіомовлення на Бродівщині та у Радивилівському районі Рівненської області.

Також минулого року "Перший Західний" заробив 3,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.