Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

площа Ринок

Четвер, 19 вересня 2019, 16:55

У Львові збудують два нові готелі на Площі Ринок

площа Ринок

Депутати міськради затвердили детальний план, в якому передбачено будівництво двох готелей та підземний теристичний маршрут.

Сьогодні, 19 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план території у районі площі Ринок, в якому передбачається створення підземного туристичного маршруту та будівництво двох готелів в історичній частині міста.

"За" проголосували 36 депутатів.

В проекті вказали дві ділянки, які планують забудувати. Перший готель буде на вулиці Івана Федорова, 23 та 28, також ще один готель планують звести на площі Міцкевича, 9.

На замовлення міста виконали два ескізних проекти щодо відтворення втраченої забудови на ділянках 23-25 та 22-28 на вул.Федорова з їх пристосуванням під готельний та офісний комплекси. Однак жоден проект не підтримали на громадських слуханнях.

У січні 2018 року депутати Львівської міськради затвердили товариству з обмеженою відповідальністю "Львівські традиції" технічну документацію із землеустрою земельних діялнок що на вулиці І. Федорова, 23, 28 у постійне користування для завершення будівництва та обслуговування готелю. 

Існує кілька проектів готелю на вул. Міцкевича, 9, у тому числі й  проект власника цієї земельної ділянки ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" (його засновником є "Технопарк ЛЗТА", який і входить у "Unidevelop Holdining"). Однак, у першому історико-містобудівному обґрунтуванні, йшлося про те, що будинок відновлять, лише на даху зроблять мансарду.

Крім цього, згідно з проектом, планую розробити підземний туристичний маршрут, який починаєтиметься біля вежі Корнякта, проходитиме під палацом Корнякта на площі Ринок, пивницями ратуші та завершуватиметься біля колишньої єзуїтської хвіртки, зовнішня частина якої була збудована на старій башті Корнякта (тепер проходить колектор Полтви).

(Маршрут позначений фіолетовим кольором)

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.