Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

чиновник Львівської міськради

П'ятниця, 20 вересня 2019, 11:50

У Львові затвердили кодекс етичної поведінки для підлеглих Садового

чиновник Львівської міськради

У Львівській міській раді затвердили Кодекс етичної поведінки посадових осіб в якому зазначили перелік неприйнятної поведінки для чиновників.  

Сьогодні, 20 вересня, виконком Львівської міської ради затвердив Кодекс етичної поведінки посадових осіб та працівників виконавчих органів Львівської міської ради, її установ, організацій та комунальних підприємств, в якому затвердили перелік неприйнятної поведінки для чиновників.

Цей Кодекс розроблений для урядників місцевого самоврядування. Основна мета документа – встановити морально-етичні принципи та єдині норми і правила поведінки працівників, які виконують свої службові обов’язки.

Кодекс складається з декількох частин, а саме "Місія, цінності та принципи працівників", "Права працівників", "Стандарти поведінки", "Неприйнятна поведінка" та додатку. 

Згідно з документом чиновникам надали право на захист від безпідставних звинувачень та допущення помилки при виконанні ініціативної дії, яка не дала очікуваного результату внаслідок непередбачених обставин, без покарання та осудження, якщо такі дії не порушують законів України та не завдають істотної шкоди.

"Я би дуже хотів щоб цей документ був доведений і з ним були ознайомлені всі керівники підрозділів міської ради і комунальних підприємств під розписку. Тобто керівники департаментів, управлінь, відділів та сектору, які мають підлеглих людей, повиненнеі мати цей документ, прочитати його та провести роботу зі своїми підлеглими" – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

До створення проекту Кодексу залучили доктора наук з державного управління, професор Марію Рудакевич, міжнародного експерта із питань запобігання корупції організації "Governance and Integrity" Франса Гередтса. Проект отримав позитивні відгуки від експертів громадської організації Центр "Ейдос".

Нагадаємо, у вересні 2018 року Андрій садовий розпорядився створити робочу групу для розробки Кодексу етичної поведінки службовців міськради, до складу якої увійшли посадові особи та представники громадськості.

А 30 серпня цього року у Львівській міській раді розробили Кодекс етичної поведінки посадових осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.