Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Маркетер"

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 23 вересня 2019, 10:31

Олег Сенцов презентував на BookForum автобіографічну книжку, написану в ув'язнені

"Маркетер"

Вчора у рамках BookForum2019 Олег Сенцов презентував власну збірку автобіографічної прози Маркетер. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Презентацію провели у Львівській національній філармонії. Збірку "Маркетер" Олег сенцов написав в ув'язненні. 

"Цю книгу я закінчив за 11 днів півтора роки тому, коли у мене була своєрідна відпустка в таборі строгого режиму. Я давно її запланував, довго її виношував. Ця книжка, на відміну від мої першої автобіографічної книги, розповідає про мене і моїх друзів в студентські роки. Тут немає вигадок, тут все про життя", – зазначив під час презентації Олег Сенцов. 

"Маркетер" опубліковано видавництвом Старого Лева. 

"Перш за все, для нас було важливим видати цю книгу саме в Україні. Кожен українець хотів у свій власний спосіб допомогти якось Олегу. Окрім того, це дуже хороші тексти про непросте життя в 90-тих, які повинен побачити світ. Тому ми зробили все можливе, щоб розшифрувати рукописи Олега і в короткий термін видати її двома мовами", – наголосила директорка видавництва Мар'яна Савка.

Нагадаємо, вчора, 22 вересня, на площі перед пам'ятником Іванові Франку у Львові пройшла акція "Листи з-за грат". Звільненого з російського ув'язнення режисера Олега Сенцова включили до списку учасників марафону з читання.  

Захід організовували спільно 26 BookForum, PEN Ukraine, Центр Громадянських Свобод та Lviv City of Literature. 

Додамо, у п'ятницю у Львові відбулася церемонія нагородження найкращих книг BookForum Best Book Award.Журі оцінювало 517 книжок від 103 видавництв. Переможців визначали у 17 номінаціях.

Гран-прі здобула книжка Василя Косіва "Українська ідентичність у графічному дизайні 1945-1989 років", видавництво "Родовід". Косів, доцент Львівської національної академії мистецтв, є позаштатним радником міського голови Львова Андрій Садового. У 2013 році він звільнився з посади заступника Садового, на якій перебував з 2006 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.