Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Вівторок, 24 вересня 2019, 12:38

Зеленський підписав закон про спільний транзит товарів з ЄС

Володимир Зеленський

Президент підписав Закон "Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи", ухвалений Верховною Радою.  

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України. 

Законопроект розроблили у рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Документ запроваджує в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру спільного транзиту. 

Наразі Конвенція об'єднує 35 країн, серед яких: члени ЄС, члени Європейської асоціації вільної торгівлі, Туреччина, Македонія та Сербія, які запровадили єдині для всіх договірних сторін правила декларування та контролю за транзитними переміщеннями товарів із використанням спільного ІТ-продукту (New Computerised Transit System, NCTS). 

Таку ж систему відтепер має використовувати і Україна. 

"NCTS – це ІТ-продукт, який дає можливість налагодити обмін інформацією про етапи митного оформлення товарів з використанням електронних повідомлень у режимі реального часу та підвищити ефективність використання системи аналізу ризиків", – пояснюють у Мінфіні. 

Однак, щоб отстаточно приєднатись до Конвенції про процедуру спільного транзиту, Україна повинна протягом не менше одного року запровадити і використовувати на своїй території її положення та NCTS. Тільки після цього держава отримає офіційне запрошення про приєднання. 

Участь у Конвенції дозволить Україні запровадити обмін митною інформацією з іншими країнами-партнерами в режимі реального часу, отримувати інформацію для переміщення товарів транзитом, запровадити спеціальні транзитні спрощення, використовувати єдину митну декларацію для переміщення товарів від країни-відправлення до країни-призначення через треті країни (в межах договірних сторін Конвенції) за єдиними правилами.

Нагадаємо, вчора Президент Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент голови держави. Документ повинні опублікувати у Голосі України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.