Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 24 вересня 2019, 13:10

Львівська облрада вимагає відсторонити Віконського від посади на час розслідування подій у Соснівці

Львівська облрада

Депутати засудили дії Василя Віконського під час розгону активістів у Соснівці й вимагають відсторонити його від посади на час розслідування.

Сьогодні під час сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення до Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції України щодо ситуації, яка склалася через події у Соснівці. "За" проголосували 64 депутати. 

Зокрема, депутати засудили дії начальника Нацполіції у Львівській області Василя Віконського під час подій у Соснівці із блокуванням вагонів із російським вугіллям та пропонують відсторонити його від посади на час розслідування.

Розслідування має тривати не більше двох тижнів, депутати доручили сформувати комісію із залученням представників громадськості, яка розслідуватиме події у Соснівці, й звільнити з правоохоронних органів осіб, які перебували у "Беркуті".

Крім цього, депутати вимагають зупинити будь-яку торгівлю із країною-окупантом, Росією, припинення будь-яких кримінальних проваджень щодо блокувальників, яких затримали правоохоронці на станції Соснівка.

Нагадаємо, сьогодні зранку громадські активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Натомість Віконський заявив, що відмовляється писати заяву. Він пояснив, що його призначили на цю посаду згідно з наказом голови Нацполіції України й можуть звільнити лише за наказом.

Однак він підтвердив, що особисто віддав наказ на розгін активістів, які 21 вересня в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.