Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Вівторок, 1 жовтня 2019, 13:41

Реєстрація на ЗНО-2020 розпочнеться 3 лютого

університет Франка

Реєстрація на ЗНО-2020 триватиме з 3 лютого до 24 березня.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Український центр оцінювання якості освіти анонсував основні дати проведення ЗНО-2020. Відтак, реєстрація триватиме з 3 лютого до 24 березня, а основна сесія складання іспитів – з 21 травня до 16 червня.

Умови процедури зовнішнього оцінювання не відрізняються минулорічних.
Кожен учасник має змогу скласти тест не більше ніж з чотирьох предметів. Результати трьох іспитів зараховуватимуть за результати ДПА. Обов'язковими залишаються українська мова та матиматика або історія України за вибором.

Варто зазначити, що наступного, 2021 року, математика вже стане обов'язковою без "вибору", так само як українська мова та література. До списку предметів за вибором у 2020 році входять: біологія, хімія, фізика, географія та іноземні мови.

Тестові завдання з цих предметів, окрім мов, а також з математики та історії України перекладатимуть за бажанням вступника кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською.

"Ми також продовжимо друкувати тестові примірники шрифтом Браєля для учнів, які втратили зір", – зазначив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

Для вступу у ВНЗ абітурієнти можуть подавати результати ЗНО, яке вони складали не раніше 2017 року. Тобто, бали можна подавати з сертифікатів за 2017, 2018, 2019 та 2020 роки, окрім результатів з англійської мови. Відповідно до проекту умов прийому до ВНЗ абітурієнти мають право подавати до 5 заяв на вступ.

Зареєструватись на пробне ЗНО можна онлайн, безкоштовно. Реєстрація на власне сесію проводитимуть у паперовій формі.

Нагадаємо, Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат втретє визнали найкращою школою України, а Львівщину – другою по ЗНО-2019.

За цьогорічними результатами ЗНО 41 абітурієнт з Львівщини набрав максимальні 200 балів. Майже 11% учасників ЗНО подали запити на тестові завдання з фізики російською мовою та більше 8% – з математики.

Також цьогоріч 31 жовтня в Україні проведуть ЗНО для вчителів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.