Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна рада

Четвер, 3 жовтня 2019, 11:05

У Львові створили Штаб захисту України

Львівська обласна рада

Штаб створили громадські активісти, він працюватиме цілодобово у будівлі Львівської облради на вул. Винниченка, 16. 

Про це вчора, 2 жовтня, під час брифінгу у Львівській обласній раді повідомив начальник штабу Національного корпусу Львівщини Святослав Сірий.

"Нас пробують злити. Ми, як і всі роки до того, Львівська область, західна Україна і Україна в цілому, вчора показали свій таланат до самоорганізації українського народу, так як було завжди. Вчора, буквально в дуже короткий в трізних містах України збиралися сотні, а в Києві тисячі людей в знак протесту проти імплементації формули Штанмаєра. Львівщина готова до спротиву" – заявив Святослав Сірий.

За його словами, від сьогодні у Львові розпочинає працювати "Штаб захисту України" через акцію протесту "Не допустимо капітуляції України".

"Ми разом з громадськими та ветеранськими організаціями і свідомими львів'янами підготували все необдіне для відкриття штабу захисту України. В штабі постіно будуть знаходитися люди, для того, щоб реагувати на всі ситуації по місту. При потребі звідти будуть відправки на Київ на мітинги та протести" – додав Святослав Сірий.

Штаб працюватиме цілодобово у будівлі Львівської облради на вул. Винниченка, 16. Сьогодні організатори штабу повинні визначити кабінет, в якому планують розмістити організацію до якої зможуть звернутися усі громадяни.

"З завтрішнього дня ми визначимо чітке місце на Винниченка, 16, де буде знаходитися більше 20 середовищ. Всіх бажаючих закликаємо з завтрішнього дня долучатися. Немає жодної агресії і лихих намірів, дуже прості наміри це захистити себе та і свої землю і це нормально і природньо для кожного громадянина України" – зазначив голова ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський.

Нагадаємо, 1 жовтня вночі у представники Національного корпусу влаштували акцію протесту під стінами обласного управління СБУ проти погодження владою "формули Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі. 

А вчора, 2 жовтня, депутати Львівської облради підтримали заяву щодо неприпустимості відведення сил і засобів Збройних сил України з лінії фронту й недопущення капітуляції України у російсько-українській війні. Крім цього, депутати запропонували провести наступну сесію Львівської обласної ради у Києві під Офісом президента.

Голови фракцій Львівської міськради також обурені підписанням формули Штайнмаєра і вимагають від керівництва України негайно пояснити суспільству хід подальших кроків.

Натомість, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський вважає, що погодження формули Штайнмаєра щодо виборів на окупованому Донбасі не означає капітуляції України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.