Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Куліша

google.maps

Понеділок, 7 жовтня 2019, 14:22

Район вулиці Куліша забудують новими будинками та офісами

вул. Куліша

Вул. Газова буде пішохідною, замість офісних парковок облаштують сквер, маршрутки не їздитимуть по вул. Куліша, а до вул. Джерельної зроблять нову дорогу.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Газової, вул. П. Куліша, вул. М. Балабана, вул. Джерельної, згідно з яким планують збудувати нові житлові будинки, офісні приміщення, готель, реконструювати наявні виробничі приміщення та будівництво і реконструкцію дорожньо – транспортної мережі.

За даними ДПТ, територія проектування знаходиться в центральній частині м. Львова та охоплює ділянку приблизною площею 12,8 га, на якій  сформована багатоквартирна житлова забудова, заклади громадського призначення, а також виробничі та комунально-складські приміщення і  територія колишнього Львівського газового заводу. Зазначимо, що вся територія детального плану знаходиться в межах історичного ареалу міста.

На території ДПТ передбачається розмістити житлову квартирну забудову, офісні, торгово-офісні, торгові будівлі, заклад громадського харчування, спортивні заклади та хостели. Також планують реконструкцію водонапірної вежі на вул. Газовій, офісних та складських будівель.

Крім цього проектовану території розділять на 6 кварталів. У першому кварталі пропонують зберегти існуючу житлову забудову та доповнити її 5-ти поверховою громадською будівлею. Другий квартал пропонують доповнити сквером та відкритим громадським простором. Третій квартал передбачає  реконструкцію  з надбудовою та об'єктів інженерної інфраструктури.

Згідно з четверти кварталом на колишніх виробничих територіях передбачено розміщення нових будівель громадського призначення та трансформаторної підстанції. П'ятий та шостий квартали доповнять 4-6 поверховою житловою та громадської забудовою звлаштуванням громадських просторів (відкриті площі, пасажі), на яких передбачається підземний паркінг на 94 автомісця.

Проектом передбачено влаштування на вул. Газовій пішохідної площі з можливістю заїзду спецтранспорту. Також тут замість офісних парковок облаштують сквер та площу. Вздовж головних пішохідних алей та вздовж вулиць із зеленими смугами в межах їхнього поперечного профілю рекомендують улаштовувати декоративні пониження озелененої зони, аби регулювати мікроклімат кварталу.

Крім цього рух громадського транспорту з вулиці Куліша перенесуть на проспект Чорновола для зменшення заторів. Також планують запроектувати нову вулицю через яку прокладуть "транзитну" дорогу між вул Куліша та Джерельна, яка розвантажуватиме перехрестя вулиць Джерельна – Балабана та Куліша – Балабана.

Вздовж головних пішохідних алей та вздовж вулиць із зеленими смугами в межах їхнього поперечного профілю рекомендують улаштовувати декоративні пониження озелененої зони, аби регулювати мікроклімат кварталу.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 7 років, однак перший етап планують виконати протягом 3 років. Спочатку будуватимуть житлові будинки та громадські приміщення. На наступному етапі розпочнуть будівництво та реконструкція дорожньо – транспортної мережі та облаштування інженерної інфраструктури кварталу. Потім облаштовуватимуть громадський простір, озеленення території та впорядковуватимуть прибудинкові території.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 16 жовтня у приміщенні Міського палацу культури ім. Г. Хоткевича за адресою: вул. Кушевича, 1. Також до 4 листопада мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Нагадаємо, у Львові зареєстрували електронну петицію з проханням висадити високорослі дерева на вул. Куліша.

Додамо, львів'яни хочуть збудувати на вулиці Куліша багатоповерховий паркінг на тисячу автівок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.