Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

площа Двірцева

Вівторок, 8 жовтня 2019, 13:20

До кінця листопада планують відкрити першу частину площі Двірцевої

площа Двірцева

В наступному році завершуватимуть ремонт вулиці Чернівецької та підземний паркінг.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові триває реконструкція площі Двірцевої. За словами міського голови Львова Андрія Садового першу частину площі планують відкрити у листопаді цього року, також до кінця року відновити рух трамваїв до Залізничного вокзалу.

"На кінець листопада ми плануємо відкривати площу Двірцеву для того, щоб і гості, і львів'яни могли почувати себе гідно в європейському місті. Фактично трамвай буде під'їжджати до входу у вокзал" – заявив Андрій Садовий.

Також він додав, що в наступному році оновлять фасад будівлі Залізничного вокзалу та зроблять ремонт у туалетах.

"Єдина проблема, яка лишилася, це фонтан, який має бути з лівого боку. Але вже мені доповідають, що узгодили певні нюанси, які були. Компанія, яка цей фонтан має встановити, порушила певні технічні умови. Тому в цьому році цей фонтан працювати не буде. Але в наступному вже буде працювати і буде окрасою" – додав Андрій Садовий.

Відтак першочергово у листопаді планують відкрити під'їзд трамваїв, автобусів та таксі, а в наступному році завершуватимуть ремонт вулиці Чернівецької та підземний паркінг.

"Інша частина робіт – це будівництво підземного паркінгу, але тут буде потрібна і підтримка законодавча з боку нашої держави, тому що в нас, хоча і прийнятий закон про приватно-публічне партнерство, але він ще не запрацював. Але я оптимістично дивлюся, тому що тут підземний паркінг є потрібний, бо так буде комфортно для людей"– зазначив міський голова Львова.

Після реконструкції площі кінцеві зупинки міських автобусів будуть розташовані ліворуч, біля трамвайних зупинок, які будуть наближені до головного входу у вокзал. Рух транспорту та пішоходів планують розділити на 4 смуги. 

Нагадаємо, з 1 березня розпочався І-ий етап реконструкції пл. Двірцева, під час якого закрили для проїзду водії приватного транспорту дорожню частину з лівого краю площі і до головного входу до вокзалу. 

Додамо, з 22 березня розпочався ІІ-ий етап реконструкції пл. Двірцевої, під час якого закрили автостанцію біля Залізничного вокзалу. 

А з 26 березня у Львові повністю перекрили під'їзд до Залізничного вокзалу.

Усі роботи із реконструкції площі планують завершити до кінця 2020 року.

Також до листопада трамваї не курсуватимуть до Залізничного вокзалу, тому кінцеву зупинку трамваїв № 1, 4, 6 та 9  із "Залізничного вокзалу" перенесли до ТРЦ "Скриня".   

Зазначимо, на вулиці Чернівецькій у Львові облаштують двосторонній рух.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.