Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Григорій Козловський

Середа, 9 жовтня 2019, 16:15

Честь родини Козловських відповідатиме за обличчя готелю на Дорошенка

Григорій Козловський

Григорій Козловський виділить 50 тисяч доларів для проведення архітектурного конкурсу для проекту будівництва готелю своєї дочки на вул. Дорошенка.

Сьогодні, 20 вересня, виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво торгового центру з конференц-залом та готельними номерами на вул. П. Дорошенка, 2 у м. Львов.

Дозвіл отримала донька львівського бізнесмена та депутата Львівської міськради Григорія Козловського Софія Максимець та львів'янка Лілія Данчевська.

Про можливість будывництва цього готелю у міськраді наголошували ще 27 вересня, під час попереднього засідання виконкому. Тоді управління архітектури порекомендувало провест архітектурний конкурс, оскільки ця ділянка знаходиться в центральній частині міста. Таке рішення підтримав й Андрій Садовий, оскільки йому не сподобався проект, який запропонував архітектор забудовника. 

Сьогодні  члени виконкому погодили проведення міжнародного архітектурного конкрусу на проект готелю, який організує управління архітектури Львівської міськради, а головою конкрусної комісії буде головний архітектор Львова, якого досі не обрали, однак усі витрати повинен оплатити забудовник. Григорій Козловський підтримав таке рішення і заявив, що готовий виділити 50 тисяч доларів на проведення конкурсу. 

"Сам забудівельник навіть не має бажання брати на себе відповідальність щодо зовнішнього вигляду даного об'єкту, тому ми готові виділити 50 тисяч доларів. Але я особисто як забудівельник хочу, щоб мені місто показало як має виглядати фасадна частина об'єкту. Ви ж знаєте, що честь родини – це ж дорожче ніж 50 тисяч доларів" – заявив Григорій Козловський.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що конкурс необхідно провести не лише на фасад, а на об'єкт вцілому, з проектуванням внутрішніх приміщень будівлі.

"В Гранд готелю немає проблем з номерними фондами, а є проблема з конференц-залом, тому в плані в нас на преших двох поверхах будуть торгові центри, бо це домовлено з попереднім власником. Два верхніх поверха це є конференц-зали по 1000 м² і тільки один поверх ми плануємо під додаткові готельні номера" – додав Григорій Козловський.

За його словами будівельні роботи розпочнуть не скоро, оскільки на отримання дозволів необхідно приблизно 3 місяці, ще 2 місяці займе попередження попередніх власників про виселення, згодом підготовчі роботи та проведення електроенергії та газопостачання до будівельного майданчика.

Крім цього, у рішенні, яке погодив виконком, зазначено, що висота проектованої будівлі становить 22 метри, що орієнтовно 7-8 поверхів, однак, як зазначила на попередньому виконкомі в.о. заступника директора департаменту – начальника управління, головного архітектора міста управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міськради Олена Погорілець  історичному ареалі висота будівель максимально можу бути 18 метрів, але сьогодні це питання навіть не обговорювали.

Нагадаємо, 27 вересня виконком Львівської міськради не погодив проект готелю на вул. Дорошенка, 2, через низку порушень у документації, і тому перенесли це питання.

Додамо, у липні цього року виконком дозволив компанії Козловського збудувати 20-ти поверхові готелі на перехресті Стрийська-Наукова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.