Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ТРЦ "Форум Львів"

Середа, 9 жовтня 2019, 16:24

У Львові стане більше торгових точок, ніж людей

ТРЦ "Форум Львів"

Профіцит торгівельної площі у Львові пов'язаний з відкриттям нових торгівельних центрів.

Про це повідомляє Ukrainian Retail Association. 

Пропозиція площі у торгівельній нерухомості Львова стане більшою за попит. Це пов'язано з відкриттям нових торгових центрів у місті. 

За даними компанії UTG, зазначає Ukrainian Retail Association, до кінця 2021 року у Львові планують відкрити ТРЦ на місці супермаркету Арсен на проспекті Червоної Калини (орендована площа – 24 750 кв. м) і ТРЦ на території колишнього заводу Кінескоп по вул. Героїв УПА (орендована площа – 8550 кв. м). 

Однак поки що торгівельні центри Львова мають 100-відсоткову заповнюваність. Крім того, у Львів можуть зайти великі міжнародні бренди. 

"Львів викликає предметний інтерес у таких великих рітейлерів, як H&M, De Facto та інших", – зазначає заступник директора департаменту торговельної нерухомості Colliers International (Україна) Тетяна Марковська.

Також, втішні прогнози для економіки міста дає компанія Львівбудмакс-Інвест. Там вважають, що на кожен ТЦ завжди знайдеться попит, якщо там можна вирішити багато завдань одразу.

"З кожним роком Львів наближається до теперішнього мегаполісу – у людей залишається все менше вільного часу і все більше роботи. Тому зростає попит на ті торгові центри, де можна вирішити багато завдань: купити продукти, відвести дитину в басейн, зробити манікюр, отримати посилку і так далі", – пояснюють у компанії Львівбудмакс-Інвест.

Додамо, за даними компанії Cushman & Wakefield в Україні, ціна оренди приміщень в кращих торгових центрах Львова наразі коливається від $30 до $60/кв. м/місяць (без урахування ПДВ і експлуатаційних витрат). При цьому в компанії UTG відзначають, що традиційно високі ставки (більше $30/кв. м/місяць) характерні для найбільш успішних ТРЦ – а це Victoria Gardens, King Cross Leopolis і Forum Lviv.

Середні ціни (до $30/кв. м/місяць) на застарілих об’єктах (Роксолана, Опера Пасаж, Скриня, мережа ТЦ ВАМ і ряд інших), а також в нових комплексах, які тільки набирають популярність як СТРЦ Spartak. 

Найменше ж підприємці платять за оренду у ТЦ Шувар та Сріблястий – до $12/кв. м/місяць. 

Нагадаємо, з початку року обсяг роздрібної торгівлі на Львівщині збільшився на 8,7%. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.