Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 10 жовтня 2019, 10:49

Львівські депутати звернулися до Зеленського щодо формули Штайнмаєра

Львівська міськрада

Депутати вимагають від керівництва України негайно пояснити суспільству хід подальших кроків у зв'язку із прийняттям формули Штайнмаєра.

Сьогодні, 10 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали звернення до Президента України, верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реалізації Мінських домовленостей та підписанням так званої "формули Штайнмаєра". За це звернення проголосували 45 депутатів.

"Ми, депутати Львівської міської ради, обурені незрозумілою ситуацією щодо реалізації Мінських домовленостей і підписанням так званої "формули Штайнмаєра". Відсутність спілкування Президента України з суспільством спричиняє підозри у можливій здачі інтересів України російському агресору. Мир у будь-який спосіб – недопустимий" – йдеться у тексті звернення.

Депутати вимагають від керівництва України пояснити суспільству хід подальших кроків та недопустити будь-яких поступок щодо проведення виборів на окупованих територіях до завершення виведення російських військ.

Нагадаємо, 2 жовтня депутати Львівської облради підтримали заяву щодо неприпустимості відведення сил і засобів Збройних сил України з лінії фронту й недопущення капітуляції України у російсько-українській війні. Крім цього, депутати запропонували провести наступну сесію Львівської обласної ради у Києві під Офісом президента.

Тоді ж у Львові громадські активісти створили Штаб захисту України.

Натомість, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський вважає, що погодження формули Штайнмаєра щодо виборів на окупованому Донбасі не означає капітуляції України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.