Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква у Славському

map.ugcc.ua

Четвер, 17 жовтня 2019, 15:30

У Славському автентичні розписи в церкві замінили керамічною плиткою

церква у Славському

У церкві Успіння Пресвятої Богородиці у Славському під час ремонту замінили плиткою автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка.

Про це повідомили на сторінці "ЛОО Українське товариство охорони пам'яток історії та культури" у Facebook.

У спільноті оприлюднили фото церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Славському, де під час ремонту зруйнували автентичні розписи, натомість їх замінили керамічною плиткою.

"От і об‘явилася світу оновлена "краса" на заміну розписам Сосенка і Буцманюка в церкві у Славську" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у цій церкві під час ремонту знищили усі автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка, виконані ще у 1909 році. Настоятель церкви не зупинив ремонтні роботи попри численні звернення науковців та фахівців з охорони історичної спадщини.

Нагадаємо, у травні цього року Львівська ОДА подала позов до суду з вимогою вилучили церкву Успіння Пресвятої Богородиці у Славському, де під час ремонту зруйнували автентичні розписи, з власності громади міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.