Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад

Понеділок, 21 жовтня 2019, 15:27

На Львівщині визначили мережу лікарень інтенсивного лікування

медичний заклад

Львівщина стала першим регіоном в Україні, яка визначилася із мережею багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Цього тижня на засіданні Госпітальної ради Львівського госпітального округу учасники схвалили пропозицію департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА щодо спроможної мережі багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ).

Відтак, Львівщина стала першим регіоном в Україні, яка визначилася із мережею БЛІЛ, а вибір медзакладів відбувся у співпраці з проектом USAID "Підтримка реформи охорони здоров’я". Наразі це рішення має затвердити голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

"У області у 2018 році створено єдиний госпітальний округ. Застосування методології проекту USAID для планування мережі БЛІЛ в масштабі цілої області дає нам можливість системного підходу з урахуванням стратегічних цілей та можливих ризиків для всього регіону. Завдяки спільній конструктивній роботі членів госпітальної ради, команд департаменту і проекту USAID ми досягли порозуміння та затвердили спроможну мережу з 9-ти БЛІЛ Львівської області", – пояснила голова госпітальної ради, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Зазначимо, у рамках трансформації системи фінансування системи охорони здоров’я всі регіони мають затвердити свої спроможні мережі БЛІЛ першого та другого рівнів для покращення якості надання медичної допомоги. 

Окрім Львівської області, експерти проекту USAID "Підтримка реформи охорони здоров’я" провели аналіз ще для 10 областей: Тернопільської, Вінницької, Чернівецької, Хмельницької, Херсонської, Житомирської, Закарпатської, Донецької, Рівненської, Полтавської.

Нагадаємо, у 2017 році у рамках реформування медичної галузі у Львівській області створили госпітальний округ. А на початку цього року депутати Львівської обласної ради затвердили склад госпітальної ради Львівського госпітального округу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.