Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсіонери

Вівторок, 22 жовтня 2019, 12:15

На Львівщині 172 тисячі мешканців мають право отримати субсидію

пенсіонери

95% субсидіантам, які до цього отримували субсидію, не потрібно заново звертатися у відділи соцзахисту, їм нарахують її автоматично.

Про це сьогодні під час апаратної наради повідомив заступник директора Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Віктор Степанюк.

За його словами станом на 17 жовтня у Львівській області налічують 172 тисячі осіб, які мають право на пільги, натомість статусів є 285 тисяч, оскільки одна людина може мати декілька статусів, серед яких застовують той, який дає право на більшу пільгу.

"Стосовно середнього розміру, приблизно 1700 грн в місяць в опалювальний період помножити на 220 тияч домогосподарств отримаємо близько 3,4 мільярди на Львівщині. Уряд заклав на наступний період в проекті бюджеті 48 мільярдів гривень" – заявив Віктор Степанюк.

Він пояснив, що на кінець опалювального періоду на Львівщині налічували 220 тисяч домогосподарств, які отримували субсидію, здебільшого у готівковій формі.

"Щодо подальшого процесу субсидій, то він не сильно помінявся порівняно з травнем, в переважній більшості 95% йде автоматичним перерахунком, не потрібно йти в органи соцзахисту і здавати жодних нових документів. Є лише декілька категорій осіб, якщо вони не зверталися в травні, то мають час до грудня місяця звернутися з пакетом документів, аби отримати субсидію починаючи з нового опалювального сезону" – додав Віктор Степанюк.

Зокрема, він наголосив що це стосується орендарів житла, внутрішньопереміщені особи, ті яким субсидія призначалася раніше за рішенням комісії, а також ті особи, в яких відбулися зміни в сімейному стані. Всім іншим орган соцзахисту буде автоматично розраховувати субсидію на опальний період.

Він також нагадав, що відмови в призначенні субсидій кардинально не змінилися, серед основних причин, через які не надають субсидію, є те, що опалювальна площа житлового приміщення квартири перевищує 120 м² та будинку 200 м², заборгованість за аліментами більше 3 місяців та коли відстуні доходи поєднанні з однрчасним перебування за кордоном.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Додамо, у серпні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримали 78,9 тисяч домогосподарств.

Загалом на монетизацію субсидій цьогоріч із держбюджету виділили понад 12 мільярдів гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.