Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори у ОТГ

Вівторок, 22 жовтня 2019, 15:54

У грудні в селах двох районів Львівщини стартують додаткові вибори

вибори у ОТГ

ЦВК призначила додаткові вибори у селах Жидачівського та Мостиського району.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Центральна виборча комісія призначила на 22 грудня додаткові місцеві вибори депутатів сільських, селищних рад у 16 селах Жидачівського та Мостиського району.

Зокрема, стартують вибори у Облазницькій сільській раді Жидачівського району, до якої входять села Облазниця, Воля-Облазницька, Дунаєць, Жирівське, Корнелівка, Махлинець, Нове Село. Також відбудться додаткові вибори у Мишлятицькій (села Мишлятичі, Ганьковичі, Конюшки, Липки, Тамановичі, Толуковичі) і Хідновицькій (села Хідновичі, Боратичі, Тишковичі) сільських радах Мостиського району.

Як пояснила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів, ці села приєдналися до Гніздичівської ОТГ Жидачівського району і Шегинівської ОТГ Мостиського району відповідно.

Виборчий процес у нових об'єднаних громадах стартує з 2 листопада 2019 року.

Нагадаємо, у квітні цього року села Облазниця, Воля-Облазницька, Дунаєць, Жирівське, Корнелівка, Махлинець, Нове Село приєдналися до Гніздичівської об'єднаної громади, відтак, кількість населення Гніздичівської ОТГ збільшилося з 6 862 осіб до 8 000 осіб. Раніше Варіанти дослідили здобутки та промахи Гніздичівської об'єднаної територіальної громади.

А у травні цього року до складу Шегинівської ОТГ приєднали три села: Хідновичі, Боратичі, Тишковичі.

Додамо, у грудні ЦВК також призначила перші вибори у Нежухівській ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.