Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

ГУ ДСНС у Львівській області

Середа, 23 жовтня 2019, 10:00

Експертиза пітвердила, що будинок в Дрогобичі обвалився через руйнування стіни підвалу

Дрогобич

Причиною обвалу несучої стіни підвалу назвали помилку при будівництві та можливе втручання людей в перепланування.

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради отримав Технічний звіт з результатами детального обстеження житлового будинку №101/1, в якому обвалився під'їзд з першого по четвертий поверх, на вулиці Михайла Грушевського у Дрогобичі.

За результатими обстеження з'ясували, що причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу.

" Руйнування можливо виникло внаслідок: просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину, внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва" – йдеться у звіті.

Другою причиною обвали експерти назвали можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити або спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбору обвалених конструкцій, які знаходяться поверх цієї стіни підвалу.

Також у звіті пропонується виконати порядок робіт з демонтажу будівлі, методом контрольованого зриву.

У ході виконання демонтажних робіт рекомендовано залучити судових експертів та обстежити у підвалі стіну в осях 4-5, Б для підтвердження або спростування можливого втручання людей.

Нагадаємо, в ночі з 27 на 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх, внаслідок чого загинули 8 людей, серед яких 1 дитина.

Першою причиною обвалу, яка поширилася у ЗМІ, називали вибух газу, однак фахівці "Львівгазу" обстежили зруйнований будинок та встановили, що не неможливо. Опісля поширилася версія щодо помилок при зведенні будинку ще у 1960-роках. Про це написав в себе на сторінці у Фейсбуці голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком, однак основну причину трагедії вони не назвали.

Також президент Володимир Зеленський анонсував проведення новим урядом аудиту всіх житлових будинків. Для закупівлі житла жертвам обваленого будинку у Дрогобичі необхідно виділити 45 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.