Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обвалений будинок у Дрогобичі

ГУ ДСНС у Львівській області

П'ятниця, 13 вересня 2019, 14:20

Житло для постраждалих внаслідок обвалу дрогобичан коштуватиме 45 мільйонів

обвалений будинок у Дрогобичі

Для закупівлі житла жертвам обваленого будинку у Дрогобичі необхідно виділити 45 мільйонів гривень.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівській ОДА відбувся брифінг щодо обвалу будинку в Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101.

За словами першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Василя Лозинського, після обвалу будинку є 8 загиблих та 7 госпіталізованих з разного рівня травмами, тому в перший день після обвалу Дрогобицька міська рада виділила кошти для сімей загиблих та охоронних процедур.

"4 вересня голова Львівської ОДА дав розпорядження виділити 1 млн 200 тис. грн на фінансову підтримку, по 100 тис. грн для тих. хто втратив рідних і близьких, 75 тис. грн для осіб з важкими травмакми та 50 тис. – з легкими", – запевнив він. 

Лозинський також додав, що для закупівлі квартир постраждалим мешканцям необхідно 45 тис. грн – понад 16 тис. грн за кв. м, однак спершу необхідно отримати висновки експертів щодо аварійності будинку і непридатності проживання у ньому.

"Ці висновки напрацьовуватимуть протягом 2 тижнів. Після цього Львівська ОДА має підготувати подання до Кабміну щодо суми коштів, яка необхідна для того, щоб допомогти мешканцям. Якщо будинок визнають аварійним і ненепридатним для проживання, для цього потрібно завершити 3 експертизи", – заявив чиновник.

Зокрема необхідно отримати від геологів рішення щодо землі, хімічного складу води, треба отримати пропозиції і думки щодо можливості відновлення будівлі і її міцності. Після цього сформують узагальнений висновок, який нададуть департаменту з надзвичайних ситуацій ЛОДА.

"Далі буде пропозиція, її вже чекають у Києві, з результатами всіх висновків щодо цієї суми, яка необхідна для того, щоб допомогти мешканцям, які зазнали втрат", – сказав Лозинський.

За словами міського голови Дрогобича Тараса Кучми, в обваленому будинку мешкало 56 сімей: 118 осіб, в тому числі і 22 дітей і 13 людей похилого віку.

Нагадаємо, 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал під'їзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. 

Львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком, однак основну причину трагедії вони не назвали.

У області 29 та 30 серпня оголошено Днями жалоби за загиблими. Більшість мешканців будинку, який обвалився, тимчасово переїхали до родичів, а місцеві жителі приносять постраждалим продукти харчування.

Також президент Володимир Зеленський анонсував проведення новим урядом аудиту всіх житлових будинків. Міський голова Львова Андрій Садовий доручив перевірити житловий фонд Львова через трагедію у Дрогобичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.