Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

ГУ ДСНС у Львівській області

П'ятниця, 30 серпня 2019, 16:15

Висновок експертизи обвалу будинку в Дрогобичі повідомлять протягом 7 днів

Дрогобич

Більшість мешканців будинку, який обвалився, тимчасово переїхали до родичів, а місцеві жителі приносять постраждалим продукти харчування.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Варіанти поспілкувалися з мешканкою будинку у Дрогобичі, в якому стався обвал під'їзду №2 з першого по четвертий поверх. Власниця квартири у під'їзді №4 розповіла, що на момент обвалу не перебувала вдома, однак у своєму помешканні тріщини в стіні виявила ще рік тому.

"Історія розпочалася давно, коли у моєму під'їзді викупили 1-кімнатну квартиру на 1 поверсі і хотіли її перепланувати під громадський заклад. Тоді власник збирав підписи мешканців будинку, але я згоди не давала" – розповіла пані Оксана.

Після перепланування рік тому у своїй квартирі жінка помітила велитенські тріщині у стіні і звернулася в Дрогобицький архітектурно-будівельний контроль.

"Приходив інспектор і перевірив лише приміщення на 1 поверсі, яке перепланували і запевнив, що порушень ніяких немає, але в мою квартиру він навіть не зайшов подивитися на тріщини" – додала пані Оксана.

Тільки нещодавно пані Оксана отримала відповідь від Дрогобицької міської ради, в якій вказано, що порушень щодо перепланування приміщення не виявлено.

"Уявляєте, саме 28 числа минулого року я написала цю скаргу, і вже цього року в цей самий день сталася така трагедія. У сюжетах на телебаченні наш міський голова говорить, що скарг від мешканців не поступало, однак я особисто писала це звернення" – зазначила мешканка.

Крім цього, жінка розповіла, що наразі про відшкодування чи компенсацію нічого невідомо.

"Знаю, що в школу №16 мешканці довколишніх будинків приносять продукти для потерпілих, а зі слів сусідів деяких постраждалих порозселяли по місцевих гуртожитках та готелях, але багато пороз'їжалося до родичів" – додала Оксана.

Ще одна постраждала жителька Тетяна, яка мешкає у під'їзді №1 розповіла, що мешканці повинні 7 днів чекати на висновок експертизи.

"Нам сказали, що через сім днів буде висновок, в якому з'ясують в наскільки аварійному стані знаходиться будинок і чи підлягає він знесенню, лише тоді буде щось відомо про якусь компенсацію" – зазначила пані Тетяна.

Нагадаємо, 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал під'їзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. 

Львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком, однак основну причину трагедії вони не назвали.

У області 29 та 30 серпня оголошено Днями жалоби за загиблими.

Також президент Володимир Зеленський анонсував проведення новим урядом аудиту всіх житлових будинків.

Зазначимо, сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий доручив перевірити житловий фонд Львова через трагедію у Дрогобичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.