Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 30 серпня 2019, 14:25

У Львові перевірять житлові будинки через трагедію у Дрогобичі

Львів

Андрій Садовий доручив перевірити житловий фонд Львова через трагедію у Дрогобичі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні під час виконавчого комітету міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення комунальним службам Львова провести обстеження всього житлового фонду міста у зв'язку із обвалом будинку в Дрогобичі.

Також Садовий наголосив, що до цієї перевірки необхідно залучити фахівців ДСНС та інших структур, аби переконатись, що всі об’єкти перебувають у безпечному стані.

"Я дав доручення зробити перевірку всіх будівель міста Львова, залучаючи ДСНС, всі районні адміністрації, проектні інститути, щоб ми по кожному будинку мали чітке розуміння... Будинки постійно є під контролем. Але важливо зараз усе перевірити. Тим більше, що ми зараз готуємось до осінньо-зимового опалювального сезону. Треба пройти всі підвали, горища, зашклити усі вікна, перевірити усі тріщини, якщо є маячки, то яка динаміка" – пояснив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 28 серпня Садовий доручив перевірити системи газопостачання будинків Львова через трагедію у Дрогобичі.

Додамо, 28 серпня у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. 

Львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал та затримали двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком, однак основну причину трагедії вони не назвали.

У області 29 та 30 серпня оголошено Днями жалоби за загиблими.

Також президент Володимир Зеленський анонсував проведення новим урядом аудиту всіх житлових будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.