Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

церква Успіння Пресвятої Богородиці

ishchuk.net

Середа, 6 листопада 2019, 11:42

На Яворівщині за сім мільйонів відреставрують старовинну дерев'яну церкву

церква Успіння Пресвятої Богородиці

Церкву Успіння Пресвятої Богородиці у селі Морянці відреставрує за 6,9 млн грн Союз організацій інвалідів України.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів тендер у системі ProZorro на реставрацію дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці у селі Морянці Яворівського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 21 жовтня, участь у ньому взяли колективне підприємство "Центр комплекс" Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" та підприємство "Захід-Квартал" "ГО "ВО СОІУ", які запропонували за роботу 6 920 000 грн та 6 999 000 грн відповідно. Переможцем обрали "Союз організацій інвалідів України", а очікувана вартість послуг становила 7 019 826 грн.

Як вказано у закупівлі, здійснять реставрації фасадфів та даху храму, церкву покриють захистом від вогню та блискавки, а також пофарбують.

 

Церква Успіння Пресвятої Богородиці у селі Морянці – є пам'яткою архітектури місцевого значення, споруджена у 1766 році. 

За даними порталу Youcontrol, "Союз організацій інвалідів України" зареєстрований у Львові з 1993 року і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал підприємства становить 8800 грн.

Нагадаємо, у червні цього року ця фірма перемогла у тендері на відновлення пам'ятки архітектури на Площі Ринок, 7.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.