Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Руська, 20

google.com.ua

Вівторок, 5 листопада 2019, 15:21

Фірма з Винник відреставрує будинок колишнього страхового товариства Дністер

вул. Руська, 20

Львівська міськрада замовила реставрацію пам'ятки архітектури на вул. Руській, 20 за 8,5 млн грн у ПП Володар-Маркет.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи фасадів пам’ятки архітектури місцевого значення – будинку колишнього страхового товариства "Дністер" на вул. Руській, 20, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон відбувся 21 жовтня, участь у ньому взяли ПП "Володар-Маркет" та ТзДВ "Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління "Львів-Реставрація", які запропонували здійснити усі роботи за 8 499 000 грн та 8 500 000 грн відповідно. Переможцем обрали ПП "Володар-Маркет", а очікувана вартість послуг становила 10 587 505 грн.

Додамо, попередній аукціон стартував 2 вересня, на нього подалися фірми ТОВ В.Ф.Ф., ТОВ Дельтабуд та ПП "Володар-Маркет", однак усі три пропозиції у міськраді відхилили через те, що вони не відповідали умовам тендерної пропозиції.

 

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять головний фасад будівлі й пофарбують, здійснять реконструкцію карнизів, ліпного декору й обрамлення вікон.

Зазначимо, будівля колишнього страхового товариства "Дністер" споруджена в 1905-1906 роках архітектурно-будівничою фірмою Івана Левинського. Архітектори – Тадей Обмінський, Олександр Лушпинський. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення й перебуває в комунальній власності Львова.

Станом на сьогодні у будівлі знаходиться Міська комунальна поліклініка №1 та спортивне товариство "Україна".

Згідно з даними порталу Youcontrol, ПП "Володар-Маркет" зареєстроване у 2008 році у Винниках, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевою власницею фірми є Надія Мелета, якій також належить ТзОВ "Виробничо-технічна фірма "Друксервіс" (Львів). Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Це підприємство також реставрує Храм Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець за 13 млн грн, будинок-пам'ятку архітектури на просп. Т. Шевченка, 23 та храм Святої Трійці на вул. Тершаковців, 1-а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.