Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Винники

ГУ ДСНС у Львівській області

Понеділок, 28 жовтня 2019, 15:56

До кінця тижня у Винниках завершать ремонт водогону

Винники

Щоб повністю замінити водогін в напрямках від Винник до Кривчиць та Сихова необхідно 360 млн грн.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив в.о. директора ЛМКП "Львівводоканал" Дмитро Ванькович.

За його словами у місті Винники тривають роботи по заміні аварійної ділянки магістарльного водогону, зокрема прокладають 350 метрів сталевого трубопрповоду, який планують під'єднати до кінця цього тижня. Зараз подачу води до будинків вже відновили.

В.о. директора "Львівводоканалу" зауважив, що цей водогін збудували ще у Радянському Союзі з не дуже якісного матеріалу, відтак клаптикові ремонти не дають довготривалого ефекту, тому необхідно замінити весь водогін цього напрямку.

"Цей водогіни складається з двох напрямків: з Золочева йде вода до Винників і розділяється на дві вітки, одна з яких йде на Кривчиці, а інша на насосну станцію Довга, яка живить Сихівський масив. Саме ці дві вітки це найбільш аварійні ділянки цього водогону. Тут в нас трапляється 260 витоків за рік, тобто це більше, ніж робочих днів в році" – заявив Дмитро Ванькович.

Щоб повністю замінити водогін у цих напрямках необхідно 360 млн грн. Така реконструкція дозволить зменшити втрати води та покращити її якість.

"Протягом останніх двох років ми поміняли близько 3 км магістральних воддогонів якраз Золочівського напрямку. На це в минулому році витратили майже 22 млн грн, а в цьому році з бюджету міста нам виділили 10 млн. Якраз на ділянці, де знаходиться інтернат, завершуємо ремонт цього водогону протяжністю 350 м" – додав  Дмитро Ванькович.

Зокрема, у 2018 році Львіводоканал замінив 1,5 км водогону "Винники – Кривчиці" на суму 14,8 млн грн, і 1,1 км трубопроводу "Винники – Довга" на суму 9 млн грн.

На початку цього року "Львівводоканал" провів аналіз всіх аварійних ділянок і напрацював план капітальних ремонтів, які б унеможливили виникнення таких великих аварій.

За словами в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександра Одинця критичні ділянки, на які першочергово виділятимуть кошти для ремонту є на вул. Стрілецькій, Долинній, Тракті Глинянському, Біговій, Франка та Короткій.

Загалом у "Львівводоканал" є 660 км магістральних водогонів з віком будівництва більше 50 років (від 30 до 100), з яких 55 км потребують негайної заміни. Відповідно аварійність окремих ділянок водогонів зростає, оскільки потребує постійною реновації.

Нагадаємо, через аварію на водогоні у Винниках затопило школу-інтернат. А частина Львова та Винники залишилися без води.

Додамо, у Львівській міськраді планують домовитися про співфінансування з обласного бюджету для ремонту магістрального водогону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.