Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

велодоріжки у Львові

Четвер, 31 жовтня 2019, 15:38

З 2020 року в Україні впровадять велосипедні держстандарти

велодоріжки у Львові

В Україні вперше затвердили велосипедні державні стандарти.

Про це повідомляє ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості затвердив державні стандарти велосипедної інфраструктури, які набудуть в чинності 1 жовтня 2020 року й які містять вимоги до конструкції й експлуатації велосипедної інфраструктури та велосипедних парковок.

Як йдеться у повідомленні, ДСТУ розроблено з урахуванням європейського та світового досвіду влаштування велосипедної інфраструктури та висвітлює основні положення:

- організація комфортних умов всіх учасників дорожнього руху;

- поліпшення безпеки велосипедистів на вулицях населених пунктів, а також на автомобільних дорогах загального користування;

- інженерне облаштування велосипедних шляхів;

- конструктивні вимоги до влаштування велосипедної інфраструктури.

Зазначимо, до цього кожне місто проектувало велоінфраструктуру по-різному.

Нагадаємо, наприкінці серпня для велосипедистів розробили окремий додаток у Google Maps, а у 2017 році Варіанти проаналізували ситуацію, яка склалася у Львові між пішоходами та велосипедистами, у статті "Неписані правила для велосипедистів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.