Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

тролейбуси "Електрон"

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 4 листопада 2019, 14:10

У Львові тестують перші 10 тролейбусів Елетрон

тролейбуси "Електрон"

До 1 грудня усі тролейбуси з кондиціонерами, камерами відеонагляду  USB зарядними та Wi-Fi роутерами мають кусувати містом.    

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

До 1 грудня на тролейбусних маршрутах міста курсуватимуть додаткові нові тролейбуси львівського виробника "Електрон". Сьогодні у Львові презентували першу партію 10 нових тролейбусів. За умовами контракту усі 50 одиниць рухомого складу мають поставити до кінця березня 2020 року.

"Ми сьогодні отримали 10 тролейбусів нового покоління. Це перші 10 з тих 50, які для нас виготовляє завод "Електрон". Якість відмінна, кондиціонер для пасажирів, кондиціонер для водія, можна телефон зарядити. Порівняно з тими тролейбусами, які сьогодні є на лінії, – це дуже хороші машини. Взагалі для міста стратегічно, щоб ми використовували електротранспорт, враховуючи ту ситуацію, яка сьогодні є зі зміною клімату. Тому ми робимо ухил на розвиток електротранспорту" – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами цього року "Електрон" має сертифікувати свій електробус для німецького ринку, якщо це відбудеться, тоді місто зможе зробити суттєву закупівлю електробусів для Львова. Також Андрій Садовий зазначив, що за наступних два роки Львів має отримати більше 250 одиниць громадського транспорту.

У нових тролейбусах "Електрон" є камери відеонагляду, встановлено вдосконалені системи GPS відстежування, зарядні USB пристрої для телефонів та гаджетів, а також роутери Wi-Fi. Кожен тролейбус обладнаний двома кондиціонерами: для салону і для кабіни водія.

"У салоні встановлені нові, запатентовані пасажирські сидіння власної розробки та виготовлення. Вони відлиті зі склонаповненого поліаміду – безпечного і негорючого матеріалу. Кузови тролейбусів – з низьколегованої нержавіючої сталі з додатковим антикорозійним покриттям і облицьовані алюмокомпозитними панелями (заводська гарантія на кузов – 20 років)" –повідомили у ПрАТ "Концерн-Електрон".

Загалом за останні 5 років Львів замовив у "Електронтрансу" 135 одиниць транспорту: 10 тролейбусів, 9 трамваїв, 1 електробус та 105 автобусів — 50 з них замовлено торік.

Нагадаємо, 1 березня 2019 року, Львівська міська рада підписала договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо закупівлі 50 нових тролейбусів. Низькопідлогові тролейбуси планували запустити на всі маршрути у листопаді цього року.

Зазначимо, у листопаді минулого року завод "Електрон" виграв тендер на постачання транспорту за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

Додамо, IFC виділить Львову 25 млн євро на закупівлю 100 нових тролейбусів з автономним ходом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.