Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Вівторок, 5 листопада 2019, 11:44

Садовий судиться з Ганущином за комунальні приміщення у Львові

Андрій Садовий

Львівська міськрада вимагає у облради повернути у власність міста 10 комунальних приміщень у Львові та виграла у суді справу щодо ще 7 приміщень.

Про це йдеться у довідці про судові справи Північного апеляційного господарського суду Києва.

Львівська міська рада подала позов до Північного апеляційного господарського суду Києва щодо визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради від 2009 року про оформлення права спільної власності Львівської обласної ради на 10 комунальних приміщень у Львові.

Зокрема, йдеться про приміщення, які наразі належать обласній раді: вул. Й. Коциловського, 15а; вул. О. Басараб, 2; вул. Коциловського, 30/32; вул. Комаринця, 2а; вул. Антоновича, 117; вул. Житомирська, 8а; вул. Гіпсова, 40б; вул. Антоновича, 80; вул. Коновальця, 116; вул. Коновальця, 114.

Згідно з рішенням Господарського суду Києва, Львівсьска міськрада наголошує, що рішення про набуття власності на ці приміщення Львівська облрада прийняла всупереч нормам чинного законодавства та з перевищенням наданих законом повноважень.

Станом на сьогодні Львівська обласна рада виграла суд першої інстанції, тому міськрада Львова подала апеляцію. Суд призначив розгляд справи на 19 листопада цього року.

Крім цього, наприкінці вересня цього року Північний апеляційний господарський суд Києва залишив у силі рішення Господарського суду Києва в користь Львівської міської ради про визнання незаконним і скасування свідоцтв на право власності Львівської обласної радою ще 7 комунальних приміщень у Львові: вул. Лемківській, 24; вул. Устияновича, 14; вул. Замарстинівській, 274; вул. Личаківській, 233; вул. Замарстинівській, 81; вул. Кордуби, 4а; вул. Замарстинівській, 83 у Львові.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року звільнився з посади начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра ,яке очолював це управління з 2006 року і діяльність якого на посаді постійно супроводжували корупційні скандали.

А вже на початку цього року проти нього відкрили справу, звинувачують у службовій недбалості, внаслідок якої обласний бюджет втратив понад 5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.