Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Володимир Зеленський

Середа, 6 листопада 2019, 15:57

Слуга Народу пропонує ввести санкції проти збиткових ЗМІ

Володимир Зеленський

Комітет інформаційної політики планує до кінця року подати у Раду законопроект, який дозволить ввести санкції проти збиткових ЗМІ. 

Про це повідомляє "Українська правда". 

До кінця цього року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики подасть до Верховної Ради законопроект про медіа. Передбачається, що він дасть можливість ввести санкції проти ЗМІ, які продовж 3 років були постійно збитковими. 

Як зазначив голова комітету інфополітики, член партії "Слуга народу" Олександр Ткаченко, більшість приватних ЗМІ в Україні є збитковими, і це створює підозру в тому, що їхні власники впливають на журналістів.

Наразі Тимчасова розслідувальна комісія Верховної Ради встановлює власників каналів. Нардепи панують розглянути питання відповідальності цих осіб  "за потурання російській агресії".

Також, прийняття нового закону про медіа передбачає створення спецпідрозділу у Генпрокуратурі, який займатиметься лише розслідуванням справ проти журналістів. 

Нагадаємо, у липні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення планувала через суд позбавити ліцензії телеканал львів'янина Тараса Козака NewsOne, який звинувачували у сепаратизмі. У вересні РНБО не виявила підстав для запровадження санкцій проти телеканалу. 

Додамо, нещодавно у ВРУ зареєстрували законопроект, згідно з яким планують створити комісію, яка розслідуватиме зміну власників українських інформаційних телеканалів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.