Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Четвер, 5 вересня 2019, 15:56

Нацрада подасть до суду на телеканал Козака

Тарас Козак

Нацрада планує через суд позбавити ліцензії телеканал NewsOne, який звинувачують у сепаратизмі.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявила сьогодні виконуюча обов'язки голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, Нацрада надішле звернення до суду про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

Це рішення одноголосно підтримали усі члени Нацради одноголосно проголосували за це рішення, а у рішенні йдеться, що телеканал в своєму ефірі допустив розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі або ненависті, відтак його звинуватили в порушенні закону про телебачення і радіомовлення та закону про інформацію.

Нагадаємо, 9 липня у Генпрокуртурі заявили, що телеканал NewsOne притягнуть до відповідальності за спробу телемосту "Надо поговорить" з російським пропагандистським каналом Росія 24. Власник каналу та львівський нардеп Тарас Козак розкритикував заяву і заперечив свій зв'язок з російським "Промсвязьбанком" і кіпрськими компаніями.

Додамо, у жовтні 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав телеканал NewsOne Тарасу Козаку. Згодом стало відомо, що Козак також придбав і "112 Україна", який раніше належав швейцарській компанії Plirofories AG. Таким чином, Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна".

Крім цього, у червні Козак купив інформаційний телеканал ZIK. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.