Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Вівторок, 24 вересня 2019, 11:21

Телеканали нардепа Козака не підпали під дію санкцій

Тарас Козак

РНБО не виявила підстав для запровадження санкцій проти телеканалів Тараса Козака 112 і NewsOne.

Про це повідомляють Українські новини. 

Як заявили у Раді національної безпеки і оборони у відповіді на запит Українських новин, підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і 112 Україна вони не виявили.

Зокрема, у зв'язку з тим, що українське законодавство дозволяє вводити санкції проти юросіб-резидентів виключно у разі їх причетності до терористичної діяльності, РНБО доручила Службі безпеки України провести відповідну перевірку компаній ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ" та ТОВ "Аріадна ТВ".

"Службою безпеки України фактів, що підтверджують участь зазначених юридичних осіб до терористичної діяльності, не надано", – йдеться у відповіді РНБО.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо телеканалу 112 Україна. Українські ЗМІ повідомляли, що це розслідування лобіює керівник Офісу президента Андрій Богдан, який прагне отримати контроль над каналом.

Також Нацрада з питань телебачення і радіомовлення планувала через суд позбавити ліцензії телеканал NewsOne, який звинувачували у сепаратизмі.

Додамо, у жовтні 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав телеканал NewsOne львівському нардепу від Опозиційної платформа – За життя Тарасу Козаку. Згодом стало відомо, що Козак також придбав і 112 Україна, який раніше належав швейцарській компанії Plirofories AG. Таким чином, Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи 112 Україна. А у червні цього року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

А нещодавно у ВРУ зареєстрували законопроект, згідно з яким планують створити комісію, яка розслідуватиме зміну власників українських інформаційних телеканалів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.