Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

балкони

maps.google.com

Вівторок, 12 листопада 2019, 14:15

До кінця цього тижня львів'яни можуть подати заявку на ремонт балконів

балкони

Мешканці історичних будинків Львова мають час до кінця тижня, щоб отримати співфінансування міськради на ремонт балконів. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Львів'яни, які проживають у будинках-пам'ятках архітектури можуть подати заявку на фінансову допомогу у ремонті свого балкону до цієї п'ятниці, 15 листопада. 

Заявники повинні сплатити виконавцю робіт сталий аванс – 10 тис. грн. Решту суми оплачують з міського бюджету Львова. 

Участь у програмі співфінансування можуть взяти лише ті мешканці, балкони яких виходять на головний фасад будинку-пам'ятки. 

Виготовлення проектно-кошторисної документації, експертизу та проведення тендерної закупівлі місто бере на себе. 

Зацікавленим у програмі треба звернутись в управління охорони історичного середовища і написати заяву. Мешканець також має забезпечити виконавцю робіт доступ до електроенергії і повинен мати підписаний охоронний договір.

"Сподіваюся що до кінця року частину заявок ми опрацюємо, щоб з настанням теплої погоди вже наступного року розпочати роботи", – наголосила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко. 

Нагадаємо, у 2018 році міськрада Львова передбачила на ремонт аварійних балконів 5 млн грн. 

Додамо, минулого року на вул. Шевченка, 4а у Львові фрагмент балкону впав на 18-річну дівчину, яка внаслідок цього потрапила до лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.