Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай №8

Четвер, 14 листопада 2019, 11:51

У Львові просять зробити окрему смугу для сихівського трамваю від Стуса до центру

трамвай №8

Львів'яни пропонують заборонити паркування на ділянці від Академії Мистецтв до Стрийського базару, щоб зробити там смугу для громадського транспорту.

14 листопада, на порталі е-петицій Марія Паньків зареєструвала петицію з вимогою пришвидшити проїзд трамваю №8 на ділянці від школи №27 до Стрийського базару (напрямок Сихів - центр) шляхом організації окремої смуги для громадського транспорту і окремої смуги для проїзду приватних авто.

За словами автора петиції, трамвай №8 сполучає Сихів з центром, тому ним користуються безліч мешканців цього району, однак всі трамваї, що рухаються з Сихова, особливо в годину пік, зупиняються і стоять в заторі від вулиці Стуса до площі Франка.

"Просимо забезпечити виділену смугу для трамваїв та іншого громадського транспорту на ділянці маршруту трамваю №8 від школи №27 (вул. Іларіона Свенціцького) до Стрийського базару (вул. І.Франка), а також біля коледжу ім. І.Труша (вул. В. Стуса) для того, щоб трамвай міг безперешкодно проїжджати зазначену ділянку, не стоячи в заторах" – йдеться у тексті петиції.
 
Автор вважає, що таке прохання можливо втілити, якщо заборонити зупинку і стоянку приватного транспорту на цьому відрізку дороги.
 
"В такому випадку прохідність вулиці для приватного транспорту не зменшиться, а прохідність ГТ значно збільшиться. На даній ділянці щодня паркується близько 30-ти авто (більшість з яких не є мешканцями даної вулиці), але зручність для 3х десятків мешканців не можна порівняти з зручністю для тисяч мешканців Сихова, Нового Львова, які щоденно користуються трамваєм №8" – зазначає автор петиції.

Наразі петиції набрали 0 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.
 
Додамо, у вересні львів'яни пропонували заборонити проїзд авто у години пік на маршруті трамвая №8 від Академії Мистецтв до центру міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.