Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

експозиція

Львівський палац мистецтв

Понеділок, 18 листопада 2019, 16:03

У місті триває експозиція Український плакат у Львові

експозиція

У Львівському палаці мистецтв відкрилася експозиція Український плакат у Львові.

Експозиція триває в рамках Міжнародної мистецької виставки "Львівський Осінній Салон "Високий Замок 2019".

"Як і кожного року, Салон має свій певний формат. Однією з головних експозицій є "Український плакат у Львові". Її представляють студенти Львівського коледжу ім.І.Труша. Тому щиро запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста відвідати експозицію і підтримати молоді таланти," – закликав генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

За словами завідуючої відділу графічного дизайну коледжу ім.І.Труша Ганни Кучабської, Плакат – це окремий і найбільш масовий вид образотворчого мистецтва, без якого важко обійтися.

"Він іде в світ і доступний кожному. Плакат – це емоції, він передає посил і душу від виконавця. На сьогодні найбільш болючі теми для студентів – це теми війни і екології. Чого вимагає плакат? – В першу чергу лаконічності, чіткості, виразності. В плакаті має бути емоція і читабельність, яка б сприймалася миттєво. Це і опановують студенти коледжу, вивчають історію українського плакату, продумують композицію. Велика увага також приділяється шрифтам. Шрифт має бути як образ і максимально передавати той, чи інший емоційний посил", – розповіла Ганна Кучабська.

Нагадаємо, 8 листопада у Львівському палаці мистецтв відкрилася міжнародна мистецька виставка "Осінній Салон-Високий Замок 2019".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.