Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

санаторій на вул. Коновальця

google.com.ua

Вівторок, 19 листопада 2019, 13:48

Льввівська облрада продасть на аукціоні приміщення дитячого санаторію на Коновальця

санаторій на вул. Коновальця

Депутати дозволили реорганізувати дитячий санаторій на вул. Коновальця, приєднавши його до Охматдиту, а звільнені приміщення виставлять на продаж.  

Сьогодні, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за реорганізацію КЗ ЛОР "Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій" шляхом приєднання його до КНП ЛОР "Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит". Це рішення підтримали 50 депутатів.

Як заявила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, реорганізація здійснюється для покращення якості та доступності медичного обслуговування населення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу, адже, за її словами, дитячий кардіоревматологічний санаторій є збитковим.

Натомість вивільнені приміщення цього медчного закладу на вул. Є. Коновальця, 116 у Львові, площею 704,1 кв.м, депутати вирішили виставити на продаж.

Крім цього, голова Львівської обласної ради Олександо Ганущин повідомив, що сьогодні Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо права володіння облрадою на приміщення на вул. Коновальця, 114 та 116.

Зазначимо, раніше Львівська міськрада подала позов до суду щодо визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради про оформлення права спільної власності обласної ради на низку комунальних приміщень у Львові, серед яких є й приміщення санаторію.

За словами Ганущина, половину коштів, які область отримає від продажу майна Комунального дитячого кардіоревматологічногоий санаторію на аукціоні, облрада скерує на дві дитячі лікарні.

Нагадаємо, про приєднання санаторію до "Охматдиту" обговорювали ще у 2017 році. Тоді Ірина Микичак заявляла, що немає потреби в утриманні низки вузькопрофільних закладів, які не виконують своїх функцій.

Додамо, сьогодні депутати трьох фракцій направили звернення до голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського з проханням звільнити з посади Ірину Микичак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.