Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Вівторок, 19 листопада 2019, 15:40

Ганущин переноситиме Кульпарків у село Заклад десь наступного року

Олександр Ганущин

Олександр Ганущин заявив, що депутати Львівської облради пізніше повернуться до питання реорганізації Львівської психіатричної лікарні.

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час брифінгу.

За його словами, відповідно до меличної реформи, кошти, які закладені в державному бюджеті на фінансування галузі медицини закладені рівно в один квартал. Після цього всі заклади мають перейти на форму роботи з Національною службою здоров'я України шляхом заключення з нею відповідних контрактів і за кожен пролікований випадок служба платитиме від 40 до 60%.

"В ситуації з лікарнями одного профілю видається за доцільне, і не лише мені, об'єднати лікарні, як це зробили у інших областях, з тим щоб вони змогли перепрофілюватися та відповідно могли працювати до вимог НСЗУ і надавати ті послуги, які дозволять їм бути і в 60% і додаткових 40%. На жаль, це сьогодні не було зроблено" – заявив Олександр Ганущин.

Він також наголосив, що обласна рада планує пізніше повернутися до питання ліквідації КНП Львівської обласної ради "Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад", що знаходиться у селі Заклад Миколаївського району та приєднання лікарні до КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня", що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові, перереєструвавши психіатричну лікарню зі Львова у це село.

"Окрім цього планували також створити умови для кращого функціонування галузі психіатрії, оскільки у випадку переєстрації Львівської обласної психіатричної лікарні в Закладі, ми би могли заналізувати можливість скеровувати на потреби пов'язані з психіатрією 50% від податку доходів на фізичні особи, залишати 50% в бюджеті ОТГ. Оскільки цього не зробили сьогодні, то це лише задумка і, очевидно, будемо повертатися до цього пізніше" – додав Олександр Ганущин.

Нагадаємо, сьогодні, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати не прийняли рішення про реорганізацію психіатричної служби у Львівській області. "За" проголосували 42 депутати, що є недостатнім для затвердження.

Тоді депутати трьох фракцій направили звернення до голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського з проханням звільнити Ірину Микичак  з посади директорки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.