Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська психіатрична лікарня

Вівторок, 19 листопада 2019, 14:36

Львівська облрада не підтримала реорганізацію психлікарні

Львівська психіатрична лікарня

Депутати не дозволили реорганізувати Львівську психіатричну лікарню та перенести її у село на Миколаївщині.

Сьогодні, 19 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати не прийняли рішення про реорганізацію психіатричної служби у Львівській області. "За" проголосували 42 депутати, що є недостатнім для затвердження.

Зокрема, планувалося ліквідувати КНП Львівської обласної ради "Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад", що знаходиться у селі Заклад Миколаївського району, та приєднати лікарню до КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня", що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові,  перереєструвавши психіатричну лікарню зі Львова у це село.

"Встановити, що Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня є правонаступником майна, прав та обов'язків Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад". Забезпечити до 1 березня 2020 року працевлаштування шляхом переведення всіх працівників Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад" у Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню. Змінити місцезнаходження психіатричної лікарні з вул. Кульпарківська, 95, м. Львів на вул. Січинського 1-б, с. Заклад, Миколаївський район", – йшлося у проекті рішення.

Як пояснила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, здійснити перереєстрацію лікарні потрібно було для того, щоб податки працівників лікарні надходити у обласний бюджет, а не у міський бюджет Львова, як є досі.

Нагадаємо, сьогодні депутати трьох фракцій направили звернення до голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського з проханням звільнити з посади Ірину Микичак.

Додамо, у жовтні голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявляв, що планує домовитися, щоб медичні заклади області співфінансували з міського бюджету Львова. За його словами обласні лікарні фінансують з обласного бюджету, а більшість пацієнтів є мешканцями Львова, відтак місто повинно співфінансувати такі медичні заклади. 

 

Раніше Варіанти проаналізували ситуацію із скандалами щодо зменшенням території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні у статті "Кульпарківський водевіль".  

В 2017 році Варіанти також писали про Львівську психіатричну лікарню.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.