Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Мальський

Понеділок, 28 жовтня 2019, 10:20

Мальський ініціює співфінансування обласних лікарень

Маркіян Мальський

Маркіян Мальський планує домовитися, щоб медичні заклади області співфінансували з міського бюджету Львова.

Про це голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський розповів в інтерв'ю "Твоє місто".

За його словами обласні лікарні фінансують з обласного бюджету, а більшість пацієнтів є мешканцями Львова, відтак місто повинно співфінансувати такі медичні заклади.

"Одна з проблем, яка є зараз, – багато обласних лікарень фінансуються обласним бюджетом, але 70% пацієнтів – львів’яни. Львів не виділяє грошей на фінансування цих лікарень, і саме тому одна з лікарень перереєструвалася в район та реверсною допомогою повертає кошти на розвиток району. Думаю, ця ситуація неправильна і потрібно обраховувати співфінансування Львовом, приміром, цих лікарень або ж районів" – заявив Маркіян Мальський.

Також він додав, що бюджет Львова є у 7-8 разів більшим за бюджет області, тобто місто може набагато краще розвиватися, ніж район.

Нагадаємо, очільник Львівщини разом з президентом мають розроблений план дій щодо медичного туризму.

Додамо, 18 вересня, медична комісія Львівської обласної ради підтримала рішення об'єднати дві дитячі лікарні, однак голова Львівської ОДА відкликав проект рішення ліквідації Охматдиту задля вироблення спільної та чіткої позиції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.