Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Середа, 20 листопада 2019, 16:03

Батьківщина не підтримуватиме закони, які обмежуватимуть права журналістів – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Народний депутат Михайло Цимбалюк зазначив, що у нових законопроектах відчувається тотальний контроль за діяльністю журналістів.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат України, голова ВО "Батьківщини" на Львівщині Михайло Цимбалюк.

За його словами діюче чинне законодавство стосовно власності, фінансування та медійної політики в Україні потребує певного удосконалення.

"Складається враження, що діюча влада вже все виконала у соціальному плані, що в нас вже піднятий добробут наших громадян, працює економіка і саме зараз новій владі починати з цих законопроектів. Як на мене діюча влада робить все для того, щоб взяти під контроль ті засоби масової інформації, які сьогодні мають свою принципову позицію, які стоять на державницьких проукраїнських позиціях, щоб в нашому медійному просторі звучало лише те, що потрібно діючій владі" – наголосив Михайло Цимбалюк.

Він вважає, що у нових законопроектах відчувається тотальний контроль не тільки за власниками та фінансуванням, а, насамперед, за діяльністю журналістів.

"В історії України були різні періоди різної влади, але жодна з них не наважилася так брутально робити спробу провадити тиск на медіа, адже це те єдине, що залишилося в Україні, через які можна доносити голос тим людям, які мають свою позицію і недостукалися до влади, а за допомогою чесних і фахових журналістів можна було добитися справедливості" – додав Михайло Цимбалюк.

Депутат також наголосив, що партія "Батьківщина" не голосуватиме за нові закони, які стосуються діяльності ЗМІ, якщо вони обмежуватимуть права журналістів.

"По-перше, ми ще не бачимо за що голосувати, ми готові до дискусій. Але коли там буде виписано, що заборонятиме свободу слова, обмежуватиме журналістам та всім громадянам проявляти свою позицію, ми за такі речі голосувати не будемо" – заявив Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, Комітет інформаційної політики планує до кінця року подати у Раду законопроект, який дозволить ввести санкції проти збиткових ЗМІ. 

Додамо, нещодавно у ВРУ зареєстрували законопроект, згідно з яким планують створити комісію, яка розслідуватиме зміну власників українських інформаційних телеканалів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.