Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Видавництво Старового Лева

starylev.com.ua

Четвер, 21 листопада 2019, 14:11

Видавництво Старого Лева урочисто вийшло на російський ринок

Видавництво Старового Лева

Львівське Видавництво Старого Лева продало права на публікацію двох своїх книжок російському видавництву "Манн, Іванов і Фарбер".

Про це повідомив видавець та художник Ілля Стронговський на своїй сторінці у Фейсбук

Львівське Видавництво Старого Лева продало права на публікацію двох книжок Аґрафки "Я так чую" і "Я так бачу" російському видавництву "Манн, Іванов і Фарбер" ("МІФ").

Відтак "МІФ" публікуватиме ці книжки російською мовою не лише в Росії, а й в Україні, однак гроші від таких продажів завжди йтимуть до Російської Федерації. 

Зазначимо, що "Я так чую" та "Я так бачу" є книжками-картинками творчого та сімейного дуету художників Романи Романишин та Андрія Лесіва "Аґрафки".

"У нас війна роками, тисячі вбитих, території загарбані, а зробила все це держава, де ваші книжки видали і цими грошима вам за права заплатили. Нічого не муляє? Видавництво Старого Лева, а вас нічого теж не гризе?" – звернувся до цих авторів та українського видавництва Ілля Стронговський. 

Під його дописом вже розгорілась активна дискусія. Текст назбирав 173 коментарі. Відповіли на нього і художник Андрій Лесів, і Видавництво Старого Лева, які пояснюють публікацію книжок російською як "експансію у вороже культурне середовище" та "популяризацію українських книжок". 

Нагадаємо, що у 2018 році Видавництво Старого Лева продало право на публікацію книжок львівської дитячої письменниці Галини Вдовиченко російському видавництву "АСТ". 

Також, у 2014 році Видавництво Старого Лева видало першу за 11 років російськомовну книжку в знак протесту проти "спекуляції над мовним питанням". Розмови про вихід Видавництва Старого Лева на російський ринок тривали ще з 2013 року, але через Революцію Гідності, вони на деякий час припинилися.

Додамо, у 2015 році Варіанти назвали книжку Романи Романишин та Андрія Лесіва "Війна, що змінила Рондо" другою поразкою "Видавництва старого лева" у війні з Росією. 

Зазначимо, що нещодавно Андрій Лесів анонсував створення анімаційного фільму до цієї книжки. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.