Садовий підніматиме рейтинги Самопомочі на львівських цвинтарях

Четвер, 21 листопада 2019, 15:05

Львівські депутати прийняли програму утримання львівських цвинтарів на 2020-2022 роки. 

Сьогодні, 20 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили Програму утримання місць поховань (цвинтарів) на 2020-2022 роки. Це рішення підтримали 53 депутати.

Згілно із програмою, на утримання цвинтарів впродовж трьох років з бюджету Львова передбачили 26,039 млн грн. У 2020 році на прибирання цвинтарів виділять 8,152 млн грн, у 2021 році – 8,64 млн грн, у 2022 рік – 9,246 млн грн.

Як пояснив в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Львівської міськради Олександр Одинець, програма сприятиме належному утриманні та збереженні 10 цвинтарів, які знаходяться на балансі ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" загальною площею у цьому році – 155,4861 га.

Йдеться, перш за все, про прибирання цвинтарів, косіння газонів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на території місць поховань і вивезення сміття, утримання громадських вбиралень на цвинтарях, видалення аварійних дерев, придбання спецодягу для робітників та реманенту (віники, лопати, вила, тримери, бензопили та інше).

Крім цього, у програмі врахована можливість  розширення цвинтарів: 2020 рік – на 2,5 га, 2021 рік – на 16 га, 2021 рік – на 11 га.

Нагадаємо, у березні цього року "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" провалив закупівлю на послуги з прибирання цвинтарів Львова.

Також минулоріч у місті створили комісію з питань впорядкування поховань на закритих цвинтарях. А у квітні у мерії Львова вимагали знайти ділянку для нового кладовища у Львові та відновити роботу над створенням крематорію через те, що наявні в місті міяця для поховань переповнені, а площі, які вони займають, використовуються неефективно. 

У результаті цього міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу щодо будівництва крематорію у місті. Проте у вересні цього року депутати Львівської міськради відкинули ідею спорудження крематорію.

Додамо, з серпня цього року у Львові на 12% подорожчали ритуальні послуги.

Мітки: кладовища, ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг", Львівська міська громадська організація "Екотерра", новини львова, Олександр Одинець, сесія міської ради