Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Середа, 27 листопада 2019, 16:32

Садовий слізно жаліється у суді на босяцьке існування

Андрій Садовий

Андрій Садовий вважає, що САП звинуватили його у володінні активами, які насправді йому не належать.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні Вищий антикорупційний суд України обирає запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому у справі будівництва індустріального парку у Львові.

Під час засідання СУДУ представники САП вимагають у суді встановлення застави у 50 млн грн, натомість Андрій Садовий вважає, що САП звинуватили його у володінні активами, які насправді йому не належать.

"Щодо застави 50 млн. грн, то у нас в родині немає таких коштів. Я надіюся, щоб суд прийме рішення відмовити прокуратурі. Усі ті ділянки разом дорівнюють 0,1. Це ділянка по периметру мого будинку. Він назвав якусь квартиру – то ми її продали, щоб купити недобудований будинок у 2013 році. Власне, загалом у нас є будинок, де ми живемо, є 2 машини – Шкода і Мерседес – бус, щоб дітей возити, скоро йому буде 10 років" – зазначив міський голова Львова.

У САП наголосили, що майновий стан підозрюваного дозволяє внести заставу такого розміру. Зокрема, зазначили, що Андрій Садовому належить квартира площею 158 м² у Львові, крім того він разом із дружиною володіє декількома земельними ділянками та житловим булинком площею 660 м² на території Львова. Також у власності його дружини є два авто та медіа-холдинг "ТРК-Люкс".

"Дані вказують на досить забезпечений матеріальний стан родини підозрюваного, що може бути оцінено судом, як з тчоки помірності або непомірності розміру застави так і в частині визначення суми розміру застави з метою забезпечення отримаючого ефекту. Вищезазначене свідчить про наявність у підозрюваного фінансової можливості внесення застави у межах, які ініціюються стороною обвинувачення" – наголосив прокурор.

Нагадаємо, 21 листопада Андрій Садовий опублікував відеозвернення, у якому зазначив, що йому вручили підозру у справі будівництва індустріального парку у Львові. 

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

САП вимагатиме у суді встановлення застави у 50 млн грн, на що Садовий повідомив, що звертатиметься до людей, щоб зібрати ці кошти.

За Садового готові поручитися екс-нардепи Сергій Кіраль, Оксана Сироїд, Олег Березюк, а також чинний нардеп від Самопомочі Павло Бакунець, а також Львівське відділення Асоціації міст України й більше 30 ГО Львова та представників різних сфер діяльності міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.