Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мешканці Львова

Четвер, 28 листопада 2019, 16:00

Електронний перепис населення проведуть до кінця цього року

мешканці Львова

Кабмін вирішив провести електронний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів та соціологічних досліджень.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

"Ми вирішили провести т.зв. електронний перепис. Його проведення було заплановано на кінець наступного року, і в бюджеті на нього було передбачено 3,4 млрд грн. Майже 100 тис. інтерв'юерів з планшетами мали обійти будинки і квартири українців.Перепис – це важливий захід. Ось тільки нас не покидало відчуття, що в такому форматі це – недозволена розкіш для України" – написав Дмитро Дубілет.

Він буде проведений за таким алгоритмом: буде зібрана анонімна інформація у мобільних операторів про кількість користувачів та їхнє розташування, також будуть зібрані дані з реєстрів про дітей (РАЦСи) і пенсіонерів (Пенсійний Фонд). Крім цього, будуть проведені "калібруючі" соціологічні опитування. Отримані дані вставлять у математичну модель.

"У підсумку ми отримуємо досить точну модель того, скільки людей мешкає в яких населених пунктах. Ці дані будуть, можливо, більш точними, ніж від традиційного перепису, оскільки далеко не всі українці відкривають двері тим, хто проводить опитування" – додав Дмитро Дубілет.

Нагадаємо, ще у 2017 році в уряді заявляли, що перепис населення в Україні планується провести у 2020 році та на його проведення потрібно мінімум 2 млрд грн. Востаннє перепис населення проводили у 2001 році.

Із квітня 2019 року на Львівщині розпочалася підготовка до Всеукраїнського перепису населення. Тут перепис охопить 44 міста, 34 селища міського типу, 1850 сільських населених пунктів, 822 тисяч домогосподарств та 475 тисяч житлових будинків.

Перепис відбудеться у два етапи: інтернет-раунд та безпосереднє відвідування житлових будинків і отримання відповідей респондентів. Далі розпочнеться другий етап, який відбуватиметься шляхом безпосереднього суцільного опитування. 

У проекті держбюджету України на 2020 рік передбачено виділити на проведення перепису населення 3,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.